Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck wordt gegeven door een oefentherapeut. De oefentherapeut is een paramedicus die expert is in houding en beweging en de opleiding tot oefentherapie Mensendieck heeft afgerond en een bevoegd therapeut is. Voor jouw klachten wordt een passende behandeling uitgestippeld waarbij rekening wordt gehouden met je dagelijks activiteiten. Zo krijg je een behandeling op maat.

Persoonlijke coaching

De oefentherapeut behandelt klachten en adviseert. Daarnaast is de oefentherapeut jouw persoonlijke coach. Samen werk je aan de verbetering van je houding en je bewegingspatroon. Hierbij word je gestimuleerd om zelf na te denken over oplossingen. Aanpassingen in je houding en bewegingspatroon maak je hierdoor makkelijker eigen.

De voordelen van oefentherapie

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen …
We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

Oefentherapie maakt je bewuster van die alledaagse verrichtingen. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die je vaak maakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen. Juist die bewegingen vormen een groot onderdeel van je leven. De oefentherapeut richt zich op het verminderen en wegnemen van je klachten. Tijdens je behandeling krijg je advies hoe je klachten in de toekomst kunt voorkomen. Je leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Ook verbeter je je houding en ontdek je een optimale manier van bewegen.

Bewezen effectief

Voor een juiste behandeling is een prettige band tussen jou en je oefentherapeut noodzakelijk. De oefentherapeut zal zich inleven in jouw manier van bewegen. Samen analyseer je jouw bewegingsgedrag en ontdek je andere – gezondere- manieren van bewegen. Bewegingsoefeningen sluiten zoveel mogelijk aan op je activiteiten in het dagelijkse leven. Dat betekent dat je oefeningen , houdings- en bewegingsadviezen krijgt, die geïntegreerd  zijn in je dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Zowel je werkomgeving, je thuissituatie, als je hobby’s komen aan de orde. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen laagdrempelig, maar ook effectief. Oefentherapie geeft grip en controle op je dagelijkse houding en bewegingen, dankzij inzicht in je eigen activiteiten en door de training die aansluit op jouw levensstijl.