Tarieven en vergoedingen

De praktijk heeft contracten met vrijwel alle zorgverzekeringen. Oefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Zorg die uit de aanvullende verzekering vergoed wordt, gaat niet ten koste van het eigen risico. Hoeveel behandelingen je vergoed krijgt is afhankelijk van de grootte van het aanvullende pakket, je kunt dit in de polis nakijken of contact opnemen met je zorgverzekeraar. Wil je de vergoedingen voor oefentherapie vanuit de aanvullende verzekering online bekijken, klik dan: hier. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt als basisregel dat 18 keer oefentherapie vergoed wordt door de basisverzekering.

Chronische aandoeningen

Bij bepaalde aandoeningen die voorkomen op de lijst met chronische aandoeningen, waarvoor veel oefentherapie nodig is, kunnen volwassenen na de 20e behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen bij een aandoening van de chronische lijst komen uit de aanvullende verzekering, of zijn voor eigen rekening, afhankelijk van de grootte van het aanvullende pakket.

Tarieven 2023 indien geen aanvullende verzekering

Behandeling oefentherapie Mensendieck € 40
Intake en onderzoek € 50
Oefentherapie Mensendieck aan huis € 50

Oefentherapie Mensendieck wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. De zorgverzekeraar bepaalt de hoogte van de tarieven. Indien je verzekering niet toereikend genoeg is of je hebt geen aanvullende verzekering, dan worden bovenstaande tarieven gehanteerd.