Welkom bij Oefentherapie Mensendieck Deurne

Oefentherapie Mensendieck Deurne biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. Met behulp van oefeningen op maat, die gemakkelijk in het dagelijkse leven kunnen worden toegepast, leert de cliënt anders en beter bewegen, gezonder gedrag en leefstijl. Kenmerkend is de holistische benadering. Dat wil zeggen dat de oefentherapeut niet alleen naar de klacht van de cliënt kijkt, maar probeert mens en houding in zijn/haar omgeving als geheel te benaderen. De behandeling werkt curatief en preventief: houding en beweging worden zodanig verbeterd dat klachten ook op de lange termijn wegblijven.

De voordelen van oefentherapie

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen … We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

Oefentherapie Mensendieck Deurne maakt je bewuster van die alledaagse verrichtingen. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die vaak worden gemaakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen. Juist die bewegingen vormen een groot onderdeel van je leven. De oefentherapeut richt zich op het verminderen en wegnemen van jouw klachten. Tijdens de behandeling krijg je advies hoe je de klachten in de toekomst kunt voorkomen. Je leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Ook verbeter je je houding en ontdek je een optimale manier van bewegen.